Ultimate magazine theme for WordPress.

Taylor Swift baalt van erkenning slechts twee genders in VS

Taylor Swift baalt van erkenning slechts twee genders in VS thumbnail

Stonewall Day

27 juni 2020 23:02
Aangepast: 27 juni 2020 23:10


Taylor Swift


Beeld © Getty Images

Zangeres Taylor Swift baalt ervan dat in de Verenigde Staten vaak maar twee geslachten erkend worden. Hierover sprak de 30-jarige zangeres op het Pride Live’s Stonewall Day livestream-evenement.

Volgens Swift zijn er recentelijk veel positieve veranderingen voor de lhbti-mensen in de Verenigde Staten, maar moet er nog veel veranderen.

‘Gelijkheid en bescherming’

“Er is vooruitgang geboekt nu de Hoge Raad lhbti-mensen beschermt tegen discriminatie op de werkplek. Maar we moeten nog zo ver gaan wat betreft gelijkheid en bescherming voor deze mensen”, zegt Swift.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gechanteerde NikkieTutorials onthult in video: ‘Ik ben transgender’

Swift zei dit naar aanleiding van een formulier van de Amerikaanse volkstelling, die dit jaar zal plaatsvinden. Alle Amerikanen worden eens per tien jaar gevraagd een zogenoemde consensus in te vullen en gegevens over de samenstelling van hun huishouden.

Uitsluiting

“Ik kreeg mijn formulier en er was maar keuze tussen twee genders. Dat vond ik zo verontrustend, hiermee sluit je een hele gemeenschap uit”, vertelt de zangeres verontwaardigd.

Stonewall Day

“The first Pride was a riot”, is een veelgehoorde kreet in lhbti-kringen. Daarmee wordt verwezen naar de Stonewall Riots in de New Yorkse wijk Greenwich Village in 1969.

Op 28 juni van dat jaar werd in die wijk de bar Stonewall Inn door de politie ontruimd met geweld. Trans mensen, homo’s en queers die daar kwamen waren al jaren slachtoffer van politiegeweld en de ontruiming was de vonk om terug te vechten.

Waarschijnlijk waren drie trans vrouwen van kleur als eerste betrokken bij het verzet: Zazu Nova, Marsha P. Johnson en Sylvia Rivera. De rellen en het protest duurden ongeveer vijf dagen en worden tegenwoordig gezien als de aanzet tot de eerste Pride March in 1970, als herdenking van de Stonewall Riots een jaar eerder.

Afsluitend spoorde Swift haar fans aan om te gaan stemmen dit jaar. “We moeten mensen verkiezen die alle gemeenschappen belangrijk vinden!”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift wil racistische standbeelden neerhalen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.


Playstore


Appstore

Source link